Пропускане към основното съдържание

Библиотеката - важна част от училищния живот

За Ясеновци библиотеката е важна част от училищния живот и място, където да откриват интересни и вдъхновяващи истории.
Библиотеката на училището тази учебна година ни посрещна с променен облик и вдъхновяващи идеи, които тепърва ще бъдат реализирани. Целта е мястото да се превърне в любимо на учениците ни, а фондът от книги да бъде обновен с редица нови заглавия.

Първите нови книги бяха закупени от СУ "Христо Ясенов" и вече радват своите читатели. Сред тях са:

1. Нели и Принцеса: Денят на домашните любимци, Ева Хиртайс

2. Нели и Принцеса: Дневникът, Ева Хиртайс

3. Новата футболна треньорка (Приключенията на госпожица Шарлот), Доминик Демерс

4. Мортина и ваканцията на езерото Мистерия, Барбара Кантини

5. Седемте чудеса на г-н Хакарайнен, Маури Кунас

6. Мърф Нормалния, Грег Джеймс

7. Пекарна "Захар и канела": Цял куп тайни, Линда Чапмън

8. Мумините 1: Муминтрол и разбойниците, Туве Янсон

9. Камен и пиратите от 5 Г, Елена Павлова

10. Малките тролове и голямото наводнение, Туве Янсон

11. Мемоарите на татко Мумин, Туве Янсон

12. Малка книжка за науката, Ваня Милева

Библиотеката ни получи и страхотно дарение от 90 книги за деца и юноши, изпратено от „Сдружение за градски читални".

Ти също можеш да помогнеш на библиотеката ни. Включи се в кампанията "Дари книга" и зарадвай учениците ни за Коледа!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Георги Белов: Чрез "Синя Коледа" искам да дам пример на младото поколение

Георги Белов е бивш ученик на СУ "Христо Ясенов" и активен гражданин на Община Етрополе. В града ни е познат като голям фен на ПФК "Левски" и инициатор на редица благотворителни кампании. През 2019 г. той беше номиниран и за "Етрополец на годината". С Георги Белов разговаря Неда Трaнчева от 9.б клас - Здравей, Георги. В нашия град си популярен като организатор на една много благородна инициатива. Разкажи ни повече за "Синя Коледа"? - "Синя Коледа" е благотворителна инициатива, която се организира всяка Коледа в различни градове на България.Самата идея на кампанията е да се съберат финансови средства, чрез които да се закупят хранителни продукти от първа необходимост за нуждаещи се хора. Продукти като брашно, захар, олио и месо. Количеството се определя в зависимост от събраните финансови средства.

СУ "Христо Ясенов" участва в обмяна на иновативни практики

От 13 до 15 ноември в продължение на три учебни дни в Средно училище "Христо Ясенов" се проведе среща за обмяна на иновативни практики с гости от Средно училище "Летец Христо Топракчиев" – град Божурище. На официалното откриване присъстваха учители и ученици от двете училища, както и представители на местните медии. Мобилността се реализира по Национална програма "Иновации в действие".

Изабел Овчарова: Книгата ми "Щастливей" вдъхновява младите

Изабел Овчарова е момиче, което обича да твори, да вдъхновява хората и да ги прави щастливи. Видеата й в "Ютуб" се радват на повече от 200 хиляди последователи, а дебютната й книга "Щастливей" оглавява редица класации за тийн литература. През 2018 г. Изабел поставя началото на благотворителната инициатива #Izi2Give, чиято основна цел е да предаде посланието, че всеки трябва преди всичко да бъде добър. С Изабел Овчарова разговаряха Виктория Ценова и Севдалина Стоянова от 7.а клас - Видеата ти в "Ютуб" се радват на голям успех. Трудно ли ти е да успяваш да ги правиш толкова разнообразни? - Лесно измислям идеите за видеата си, но често се случва трудно да ги осъществявам. Невинаги се получава това, което съм си намислила.